Aittoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittoniemi

Aittoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Aittoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 132 max

v. 1985 130

v. 2014 121

v. 2015 120

v. 2016 120

v. 2017 119

v. 2018 120

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittoniemi on noin sijalla 5 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aittoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Aittoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Aittoniemi

Aittoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 87 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittoniemenkuja, Aittoniementie, Aittoniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттониеми ("Aittonijemi") tarkoittaa nimeä Aittoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittoniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Aittoniemi, Finland.

©Tuomas Salste