Ala-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-aho

Ala-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ala-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 159

v. 2015 160

v. 2016 158

v. 2017 159

v. 2018 160

v. 2019 162

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-aho on sijalla 4 546.

Nimestä on olemassa variantti Ala-Aho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ala-aho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ala-aho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ala-aho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 54 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ala-aho-nimisiä on 162.

Paikannimi Ala-aho

Ala-aho (paikannimi)

Ala-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-ахо tarkoittaa nimeä Ala-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-aho, Finland.

©Tuomas Salste