Ala-Haavisto: Sukunimi-info

Ala-Haavisto

Tietoja sukunimestä Ala-Haavisto

Ala-Haavisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Haavistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Haavisto on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ala-Haavisto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Haavisto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ala-Haavisto

Ala-Haavisto (paikannimi)

Ala-Haavisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Haavisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Хаависто tarkoittaa nimeä Ala-Haavisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alahāvisto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Hafwistå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Haavisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Haavisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Haavisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Haavisto, Finland.

©Tuomas Salste