Ala-Härkönen: Sukunimi-info

Ala-Härkönen

Tietoja sukunimestä Ala-Härkönen

Ala-Härkönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Härkösten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 26

v. 2022 25

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Härkönen on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ala-Härkönen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Härkönen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Ala-Härköset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ala-Härkösen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ala-Härkönen

Ala-Härkönen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Härkönen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Härkönen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Härkönen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Härkösentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Хяркёнен ("Ala-Hjarkjonen") tarkoittaa nimeä Ala-Härkönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alaherkenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Hergöin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Härkönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Harkonen tai Ala-Haerkoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Härkönen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Härkönen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Härkönen, Finland.

©Tuomas Salste