Ala-Heikkilä: Sukunimi-info

Ala-Heikkilä

Tietoja sukunimestä Ala-Heikkilä

Ala-Heikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ala-Heikkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 106 max

v. 1985 100

v. 2014 130

v. 2016 129

v. 2018 124

v. 2020 126

v. 2022 127

v. 2023 123

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Heikkilä on sijalla 5 670. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 780.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Heikkilä on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896–1915

Ala-Heikkilöitä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Ala-Heikkilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ala-Heikkilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kahdeksan.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi viisi Ala-Heikkilää. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Heikkilä

Ala-Heikkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Heikkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Heikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Heikkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Heikkilä, Ala-Heikkilänkatu, Ala-Heikkilänraitti, Ala-Heikkiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Хейккиля ("Ala-Heikkilja") tarkoittaa nimeä Ala-Heikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alaheikile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Heickilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Heikkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Heikkila tai Ala-Heikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Heikkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Heikkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Heikkilä, Finland.

©Tuomas Salste