Ala-Hiiro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Hiiro

Ala-Hiiro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ala-Hiiro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 57

v. 2016 57

v. 2017 57

v. 2018 56

v. 2019 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Hiiro on sijalla 10 398. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ala-Hiiro

Ala-Hiiro (paikannimi)

Ala-Hiiro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Hiiro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Хийро ("Ala-Hijro") tarkoittaa nimeä Ala-Hiiro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alahīro.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Hijrå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Hiiro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-Hiiro.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Hiiro, Finland.

©Tuomas Salste