Ala-Hiiro: Sukunimi-info

Ala-Hiiro

Tietoja sukunimestä Ala-Hiiro

Ala-Hiiro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ala-Hiiro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 57

v. 2016 57

v. 2017 57

v. 2018 56

v. 2019 56

v. 2020 56

v. 2021 56

v. 2022 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Hiiro on sijalla 10 555. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ala-Hiiro

Ala-Hiiro (paikannimi)

Ala-Hiiro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Hiiro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Хийро ("Ala-Hijro") tarkoittaa nimeä Ala-Hiiro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alahīro.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Hijrå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Hiiro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Hiiro.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Hiiro, Finland.

©Tuomas Salste