Ala-Kojola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Kojola

Ala-Kojola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Kojola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 1985 41

v. 2015 37

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 37

v. 2019 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Kojola on sijalla 13 858. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Alakojola. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Койола ("Ala-Koiola") tarkoittaa nimeä Ala-Kojola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Coiola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Kojola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-Kojola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Kojola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Kojola, Finland.

©Tuomas Salste