Ala-Kokko: Sukunimi-info

Ala-Kokko

Tietoja sukunimestä Ala-Kokko

Ala-Kokko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ala-Kokkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 72 max

v. 2014 89

v. 2016 91

v. 2018 93

v. 2020 87

v. 2022 93

v. 2023 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Kokko on sijalla 7 143. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 706.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ala-Kokko. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Kokko

Ala-Kokko (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Kokko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Kokko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Kokko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Kokontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Кокко tarkoittaa nimeä Ala-Kokko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alakoko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Cockå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Kokko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Kokko.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Kokko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Kokko, Finland.

©Tuomas Salste