Ala-Korpela: Sukunimi-info

Ala-Korpela

Tietoja sukunimestä Ala-Korpela

Ala-Korpela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Korpeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 42

v. 2018 42

v. 2019 43

v. 2020 42

v. 2021 42

v. 2022 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Korpela on sijalla 13 169. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Korpela on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ala-Korpeloita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Ala-Korpelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Ala-Korpelaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Korpela

Ala-Korpela
(paikannimi)
Ala-Korpela Karjalassa
(karttanimi)

Ala-Korpela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ala-Korpela esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Korpela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Корпела tarkoittaa nimeä Ala-Korpela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Corpela on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Korpela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Korpela.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Korpela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Korpela, Finland.

©Tuomas Salste