Ala-Korpela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Korpela

Ala-Korpela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Korpeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 42

v. 2018 42

v. 2019 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Korpela on sijalla 12 661. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Korpeloiden enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Korpela on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ala-Korpeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Ala-Korpelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ala-Korpela

Ala-Korpela (paikannimi)Ala-Korpela (karttanimi)

Ala-Korpela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ala-Korpela esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Korpela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Корпела tarkoittaa nimeä Ala-Korpela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Corpela on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Korpela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-Korpela.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Korpela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Korpela, Finland.

©Tuomas Salste