Ala-Krekola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Krekola

Ala-Krekola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ala-Krekola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 72

v. 2017 72

v. 2018 72

v. 2019 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Krekola on sijalla 8 522. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Krekola on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ala-Krekola

Ala-Krekola (paikannimi)

Ala-Krekola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Krekola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Крекола tarkoittaa nimeä Ala-Krekola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Crecola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Krekola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-Krekola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Krekola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Krekola, Finland.

©Tuomas Salste