Ala-Kulju: Sukunimi-info

Ala-Kulju

Tietoja sukunimestä Ala-Kulju

Ala-Kulju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ala-Kuljujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 43

v. 2015 38

v. 2018 38

v. 2020 35

v. 2022 33

v. 2023 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Kulju on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ala-Kulju ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimestä on olemassa variantti Alakulju.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ala-Kuljuja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Ala-Kuljun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Ala-Kuljua. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Kulju

Ala-Kulju (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Kulju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Kulju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Kulju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Kuljun katu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Кулью tarkoittaa nimeä Ala-Kulju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Quliu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Kulju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Kulju.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Kulju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Kulju, Finland.

©Tuomas Salste