Ala-Lahti: Sukunimi-info

Ala-Lahti

Tietoja sukunimestä Ala-Lahti

Ala-Lahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ala-Lahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 2014 78

v. 2016 77

v. 2018 75

v. 2020 72

v. 2022 72

v. 2023 73

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Lahti on sijalla 8 513. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 566.

Nimestä on olemassa variantti Alalahti.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1961

Vuosina 1956–1961 kuolleet Ala-Lahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ala-Lahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ala-Lahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Lahti

Ala-Lahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Lahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Lahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Lahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Lahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Лахти tarkoittaa nimeä Ala-Lahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Lachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Lahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Lahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Lahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Lahti, Finland.

©Tuomas Salste