Ala-Luoma: Sukunimi-info

Ala-Luoma

Tietoja sukunimestä Ala-Luoma

Ala-Luoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Ala-Luomien lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Luoma on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ala-Luoma ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ala-Luoma. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Luoma

Ala-Luoma (paikannimi)

Ala-Luoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Luoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Луома tarkoittaa nimeä Ala-Luoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Looma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Luoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Luoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Luoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Luoma, Finland.

©Tuomas Salste