Ala-Mantila: Sukunimi-info

Ala-Mantila

Tietoja sukunimestä Ala-Mantila

Ala-Mantila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Mantila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 27

v. 2020 27

v. 2021 28

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Mantila on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Mantila on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ala-Mantila

Ala-Mantila (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Mantila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Mantila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Mantila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Mantilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Мантила tarkoittaa nimeä Ala-Mantila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Mandila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Mantila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Mantila.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Mantila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Mantila, Finland.

©Tuomas Salste