Ala-Mäyry: Sukunimi-info

Ala-Mäyry

Tietoja sukunimestä Ala-Mäyry

Ala-Mäyry on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Mäyry-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 16

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Mäyry on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ala-Mäyry ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1962

Vuosina 1956–1962 kuolleet Ala-Mäyry-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ala-Mäyry-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Мяурю ("Ala-Mjaurju") tarkoittaa nimeä Ala-Mäyry. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alameiri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Meurÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Mäyry olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Mayry tai Ala-Maeyry, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Mäyry.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Mäyry

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Mäyry, Finland.

©Tuomas Salste