Ala-Paavola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Paavola

Ala-Paavola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Paavoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 25

v. 2019 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Paavola on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Paavola on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ala-Paavola

Ala-Paavola (paikannimi)

Ala-Paavola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Paavola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Паавола tarkoittaa nimeä Ala-Paavola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alapāvola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Pafwola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Paavola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-Paavola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Paavola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Paavola, Finland.

©Tuomas Salste