Ala-Rantala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Rantala

Ala-Rantala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Rantaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 36

v. 2018 38

v. 2019 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Rantala on sijalla 14 157. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Rantala on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ala-Rantala

Ala-Rantala (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Rantala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Rantala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Rantala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Rantalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Рантала tarkoittaa nimeä Ala-Rantala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Randala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Rantala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Ala-Rantala.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Rantala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Rantala, Finland.

©Tuomas Salste