Ala-Rantala: Sukunimi-info

Ala-Rantala

Tietoja sukunimestä Ala-Rantala

Ala-Rantala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ala-Rantaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 36

v. 2018 38

v. 2019 37

v. 2020 37

v. 2021 37

v. 2022 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Rantala on sijalla 14 239. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Rantala on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ala-Rantala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Rantala

Ala-Rantala (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Rantala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Rantala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Rantala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Rantalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Рантала tarkoittaa nimeä Ala-Rantala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Randala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Rantala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Rantala.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Rantala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Rantala, Finland.

©Tuomas Salste