Ala-Salmi: Sukunimi-info

Ala-Salmi

Tietoja sukunimestä Ala-Salmi

Ala-Salmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ala-Salmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 40

v. 2014 50

v. 2016 50

v. 2018 49

v. 2020 49

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Salmi on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ala-Salmi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimestä on olemassa variantti Alasalmi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Ala-Salmea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ala-Salmi

Ala-Salmi (paikannimi)

Ala-Salmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ala-Salmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Салми tarkoittaa nimeä Ala-Salmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Salmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ala-Salmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Salmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Salmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ala-Salmi, Finland.

©Tuomas Salste