Alahonko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alahonko

Alahonko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alahonkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 32

v. 2017 30

v. 2018 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alahonko on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Alahonko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Alahonko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Alahonko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Alahonkoja on 30.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алахонко tarkoittaa nimeä Alahonko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alahongå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alahonko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alahonko.

Samankaltaisia nimiä kuin Alahonko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Alahonko, Finland.

©Tuomas Salste