Alakulju: Sukunimi-info

Alakulju

Tietoja sukunimestä Alakulju

Alakulju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alakuljujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 1985 33

v. 2015 37

v. 2018 35

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alakulju on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Alakulju ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimestä on olemassa variantti Ala-Kulju.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1968

Vuosina 1958–1968 kuolleet Alakuljut asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Alakuljun kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Alakuljujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemi (3 vainajaa) sekä Oulainen (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Alakulju. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Alakulju osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Alakulju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alakuljuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Alakuljut ulkomailla

Ruotsissa Alakulju oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алакулью tarkoittaa nimeä Alakulju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alaculiu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alakulju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alakulju.

Samankaltaisia nimiä kuin Alakulju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alakulju, Finland.

©Tuomas Salste