Alakylä: Sukunimi-info

Alakylä

Tietoja sukunimestä Alakylä

Alakylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alakylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alakylä on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Alakylä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Alakylien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954

Alakyliä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Alakylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Alakylää. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Alakylä

Alakylä
(paikannimi)
Alakylä Karjalassa
(karttanimi)

Alakylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Alakylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alakylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Alakylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alakylä, Alakylänkuja, Alakylänraitti, Alakyläntie, Alakylävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алакюля ("Alakjulja") tarkoittaa nimeä Alakylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alakile.

Nimi kirjoitetaan joskus Alakyla tai Alakylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alakylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Alakylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alakylä, Finland.

©Tuomas Salste