Alaräisänen: Sukunimi-info

Alaräisänen

Tietoja sukunimestä Alaräisänen

Alaräisänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Alaräisästen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 36

v. 2017 35

v. 2018 36

v. 2019 36

v. 2020 37

v. 2021 38

v. 2022 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alaräisänen on sijalla 14 239. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Alaräisänen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Alaräisäsiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Alaräisäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Alaräisästä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Alaräisänen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Alaräisänen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alaräisäsentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Alaräisäset ulkomailla

Ruotsissa Alaräisänen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аларяйсянен ("Alarjaisjanen") tarkoittaa nimeä Alaräisänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alareisenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alaräisäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alaräisänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Alaraisanen tai Alaraeisaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alarik Alaräisänen.

Samankaltaisia nimiä kuin Alaräisänen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alaräisänen, Finland.

©Tuomas Salste