Alasuvanto: Sukunimi-info

Alasuvanto

Tietoja sukunimestä Alasuvanto

Alasuvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alasuvantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 94

v. 2015 90

v. 2016 90

v. 2017 92

v. 2018 90

v. 2019 91

v. 2020 97

v. 2021 97

v. 2022 96

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alasuvanto on sijalla 6 899. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alasuvantojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Alasuvanto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Alasuvanto on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1935

Sana Alasuvannon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Alasuvanto

Alasuvanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Alasuvanto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alasuvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alasuvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alasuvannontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Alasuvannot ulkomailla

Ruotsissa Alasuvanto oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аласуванто tarkoittaa nimeä Alasuvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alasufwandå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alasuvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alasuvanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Alasuvanto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alasuvanto, Finland.

©Tuomas Salste