Alavainio: Sukunimi-info

Alavainio

Tietoja sukunimestä Alavainio

Alavainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Alavainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alavainio on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Alavainio ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Alavainio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Alavainio on suojattu 1921–1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Alavainio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Alavainio

Alavainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Alavainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alavainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alavainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alavainio, Alavainiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алавайнио tarkoittaa nimeä Alavainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alafwainiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alavainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alavainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Alavainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alavainio, Finland.

©Tuomas Salste