Alaviitala: Sukunimi-info

Alaviitala

Tietoja sukunimestä Alaviitala

Alaviitala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alaviitala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 57

v. 2016 58

v. 2017 57

v. 2018 58

v. 2019 58

v. 2020 58

v. 2021 57

v. 2022 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alaviitala on sijalla 10 287. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Alaviitala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942

Sana Alaviitalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Alaviitala osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Alaviitala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alaviitalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алавийтала ("Alavijtala") tarkoittaa nimeä Alaviitala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alavītala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alafwijtala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alaviitala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alaviitala.

Samankaltaisia nimiä kuin Alaviitala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alaviitala, Finland.

©Tuomas Salste