Alavuotunki: Sukunimi-info

Alavuotunki

Tietoja sukunimestä Alavuotunki

Alavuotunki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Alavuotunkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 95

v. 2016 94

v. 2018 94

v. 2020 95

v. 2022 95

v. 2023 94

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alavuotunki on sijalla 7 025. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 675.

Verrattuna muihin sukunimiin Alavuotunki on melko pitkä nimi.

Alavuotunki osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Alavuotunki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alavuotungintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алавуотунки tarkoittaa nimeä Alavuotunki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alafwootungj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alavuotunki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alavuotunki.

Samankaltaisia nimiä kuin Alavuotunki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alavuotunki, Finland.

©Tuomas Salste