Alhovuori: Sukunimi-info

Alhovuori

Tietoja sukunimestä Alhovuori

Alhovuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Alhovuorien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alhovuori on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Alhovuori ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Alhovuori

Alhovuori (paikannimi)

Alhovuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alhovuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алховуори tarkoittaa nimeä Alhovuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alhofwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alhovuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alhovuori, Finland.

©Tuomas Salste