Ali-Jaakkola: Sukunimi-info

Ali-Jaakkola

Tietoja sukunimestä Ali-Jaakkola

Ali-Jaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ali-Jaakkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ali-Jaakkola on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ali-Jaakkola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ali-Jaakkola on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ali-Jaakkola

Ali-Jaakkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Ali-Jaakkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ali-Jaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ali-Jaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ali-Jaakkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Али-Яаккола tarkoittaa nimeä Ali-Jaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alijākola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ali=Iackola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ali-Jaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Ali-Jaakkola tai Alia Ali-Jaakkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ali-Jaakkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ali-Jaakkola, Finland.

©Tuomas Salste