Ali-Jaakkola: Sukunimi-info

Ali-Jaakkola

Tietoja sukunimestä Ali-Jaakkola

Ali-Jaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ali-Jaakkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

v. 2019 23

v. 2020 23

v. 2021 21

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ali-Jaakkola on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ali-Jaakkola on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ali-Jaakkola

Ali-Jaakkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Ali-Jaakkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ali-Jaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ali-Jaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ali-Jaakkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Али-Яаккола tarkoittaa nimeä Ali-Jaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alijākola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ali=Iackola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ali-Jaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Ali-Jaakkola tai Alia Ali-Jaakkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ali-Jaakkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ali-Jaakkola, Finland.

©Tuomas Salste