Ali-Raatikainen: Sukunimi-info

Ali-Raatikainen

Tietoja sukunimestä Ali-Raatikainen

Ali-Raatikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ali-Raatikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ali-Raatikainen on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ali-Raatikainen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ali-Raatikainen on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ali-Raatikainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ali-Raatikainen

Ali-Raatikainen (paikannimi)

Ali-Raatikainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ali-Raatikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Али-Раатикайнен tarkoittaa nimeä Ali-Raatikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alirātikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ali=Raticain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ali-Raatikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Ali-Raatikainen tai Alia Ali-Raatikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ali-Raatikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ali-Raatikainen, Finland.

©Tuomas Salste