Ali-Raatikainen: Sukunimi-info

Ali-Raatikainen

Tietoja sukunimestä Ali-Raatikainen

Ali-Raatikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ali-Raatikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 43

v. 2018 42

v. 2019 42

v. 2020 42

v. 2021 42

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ali-Raatikainen on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ali-Raatikainen on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ali-Raatikainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ali-Raatikainen

Ali-Raatikainen (paikannimi)

Ali-Raatikainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ali-Raatikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Али-Раатикайнен tarkoittaa nimeä Ali-Raatikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alirātikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ali=Raticain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ali-Raatikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Ali-Raatikainen tai Alia Ali-Raatikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ali-Raatikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ali-Raatikainen, Finland.

©Tuomas Salste