Ali-Rantala: Sukunimi-info

Ali-Rantala

Tietoja sukunimestä Ali-Rantala

Ali-Rantala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ali-Rantaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 38

v. 2020 38

v. 2022 38

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ali-Rantala on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ali-Rantala ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ali-Rantala on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ali-Rantala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ali-Rantala

Ali-Rantala (paikannimi)Katuosoitteissa

Ali-Rantala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ali-Rantala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ali-Rantala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ali-Rantalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Али-Рантала tarkoittaa nimeä Ali-Rantala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ali=Randala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ali-Rantala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Ali-Rantala tai Alia Ali-Rantala.

Samankaltaisia nimiä kuin Ali-Rantala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ali-Rantala, Finland.

©Tuomas Salste