Alijoki: Sukunimi-info

Alijoki

Tietoja sukunimestä Alijoki

Alijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alijokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 34

v. 2020 35

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alijoki on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Alijoki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Alijoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Alijoki on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Alijoet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Alijoen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919–1937
Yritykset
perust. –2008

Sana Alijoki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Alijoki

Alijoki
(paikannimi)
Alijoki Karjalassa
(karttanimi)

Alijoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Alijoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alijoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Alijoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alijoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алийоки tarkoittaa nimeä Alijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Alijoki tai Alia Alijoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Alijoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alijoki, Finland.

©Tuomas Salste