Alku: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alku

Alku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Alkujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 31

v. 2018 31

v. 2019 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alku on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Alku on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Alkuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Alun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1883–1940
Yritykset
perust. 1948–2016

Sana Alku esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Alku

Alku (paikannimi)Alku (karttanimi)

Alku on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Alku esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alku jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Alku esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alkugränden, Alkukatu, Alkukuja, Alkutaival, Alkutie, Alkuvägen, Aluntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Alku

Alku on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Alku oli yhtenä etunimenä 9 miehellä. Samaan aikaan Alku oli 33 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алку tarkoittaa nimeä Alku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alku on myös tavallinen lehmien nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Alku

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alku, Finland.

©Tuomas Salste