Almi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Almi

Almi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Almi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 41

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Almi on sijalla 13 355. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Almi on lyhyt nimi.

Sanan almi merkitys on 'jalava'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Almi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Almi on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1926

Almi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Almi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Almi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Almi

Almi (paikannimi)

Almi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Almi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Almi

Almi on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Almi oli yhtenä etunimenä 7 naisella. Samaan aikaan Almi oli 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (5 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алми tarkoittaa nimeä Almi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alma Almi.

Samankaltaisia nimiä kuin Almi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Almi, Finland.

©Tuomas Salste