Altonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Altonen

Altonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Altosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 82

v. 2016 82

v. 2017 83

v. 2018 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Altonen on noin sijalla 7 700. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Altoset ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 145 henkeä, joiden sukunimi oli ALTONEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алтонен tarkoittaa nimeä Altonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aldoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Altonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Altti Altonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Altonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Altonen, Finland.

©Tuomas Salste