Altti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Altti

Altti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alttien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 72

v. 2016 74

v. 2017 73

v. 2018 71

v. 2019 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Altti on sijalla 8 629. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Altti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Altti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Altti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Altteja on 72.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1943
Yritykset
perust. –2012

Sana Altti tai Altin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Altti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Altti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Altinpolku, Altintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Altti

Altti on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Altti oli yhtenä etunimenä 1 063 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 700:s mies oli etunimeltään Altti. Juuri etunimenä Altti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 72 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (749 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (314).

Altit ulkomailla

Ruotsissa Altti oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алтти tarkoittaa nimeä Altti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Alti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Altj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Altti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Altti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Altti, Finland.

©Tuomas Salste