Alvari: Sukunimi-info

Alvari

Tietoja sukunimestä Alvari

Alvari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Alvarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 46

v. 2018 48

v. 2019 49

v. 2020 49

v. 2021 50

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alvari on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Alvareita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Alvarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Alvaria. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1929
Yritykset
perust. 1954–2013

Sana Alvari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Alvari

Alvari (paikannimi)Katuosoitteissa

Alvari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alvari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alvari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alvarinkuja, Alvarinpolku, Alvarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Alvari

Alvari on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Alvari oli yhtenä etunimenä 1 396 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 000:s mies oli etunimeltään Alvari. Juuri etunimenä Alvari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 51 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (1 099 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (297).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алвари tarkoittaa nimeä Alvari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alfwarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Alvari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alvar Alvari tai Alva Alvari.

Samankaltaisia nimiä kuin Alvari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Alvari, Finland.

©Tuomas Salste