Ammesmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ammesmäki

Ammesmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ammesmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 22

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ammesmäki on sijalla 20 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1915

Ammesmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Ammesmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ammesmäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (5 henkeä) sekä Sievi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ammesmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ammesmäki

Ammesmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ammesmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ammesmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ammesmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ammesmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ammesmäet ulkomailla

Ruotsissa Ammesmäki oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аммесмяки ("Ammesmjaki") tarkoittaa nimeä Ammesmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ammesmeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Ammesmaki tai Ammesmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ammar Ammesmäki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ammesmäki, Finland.

©Tuomas Salste