Angervo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Angervo

Angervo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Angervoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 77

v. 2016 78

v. 2017 77

v. 2018 75

v. 2019 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Angervo on sijalla 8 244. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Angervo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Angervo on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1945
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Angervoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Angervon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Angervo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1937
Yritykset
perust. 1991–2011

Sana Angervo tai Angervon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Angervo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Angervo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Angervokatu, Angervokuja, Angervonkatu, Angervonkuja, Angervonpolku, Angervontie, Angervopolku, Angervotanhua, Angervotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Angervo

Angervo on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Angervo oli yhtenä etunimenä 79 suomalaisella (6 miestä, 73 naista). Samaan aikaan Angervo oli 76 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ангерво tarkoittaa nimeä Angervo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Angerfwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Angervo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Angelo Angervo tai Angela Angervo.

Samankaltaisia nimiä kuin Angervo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Angervo, Finland.

©Tuomas Salste