Änkilä: Sukunimi-info

Änkilä

Tietoja sukunimestä Änkilä

Änkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Änkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 1985 52

v. 2015 49

v. 2018 54

v. 2020 55

v. 2022 58

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Änkilä on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Änkilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Änkilän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Änkilä

Änkilä
(paikannimi)
Änkilä Karjalassa
(karttanimi)

Änkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä suo.

Nyky-Suomen lisäksi Änkilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Änkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Änkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Änkiläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энкиля ("Enkilja") tarkoittaa nimeä Änkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Enkile.

Nimi kirjoitetaan joskus Ankila tai Aenkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Änkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Änkilä, Finland.

©Tuomas Salste