Ansa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ansa

Ansa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ansojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ansa on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ansa on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936
Yritykset
perust. –2014

Sana Ansa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ansa

Ansa (paikannimi)Katuosoitteissa

Ansa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ansa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ansa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ansakatu, Ansakierros, Ansakuja, Ansanmaantie, Ansapolku, Ansareitti, Ansas, Ansasgatan, Ansaskuja, Ansatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ansa

Ansa on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Ansa oli yhtenä etunimenä 969 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 800:s nainen oli etunimeltään Ansa. Juuri etunimenä Ansa onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (771 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (198).

Ansat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 118 henkeä, joiden sukunimi oli ANSA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Анса tarkoittaa nimeä Ansa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anssi Ansa.

Samankaltaisia nimiä kuin Ansa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ansa, Finland.

©Tuomas Salste