Ant-Wuorinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ant-Wuorinen

Ant-Wuorinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ant-Wuoristen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 31

v. 2015 44

v. 2016 45

v. 2017 47

v. 2018 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ant-Wuorinen on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ant-Wuorinen on melko pitkä nimi.

Ant-Wuorinen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ant-Wuorinen on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ант-Вуоринен ("Ant-Vuorinen") tarkoittaa nimeä Ant-Wuorinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. And=Woorin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ant-Wuorinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ante Ant-Wuorinen tai Antonia Ant-Wuorinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ant-Wuorinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ant-Wuorinen, Finland.

©Tuomas Salste