Ant-Wuorinen: Sukunimi-info

Ant-Wuorinen

Tietoja sukunimestä Ant-Wuorinen

Ant-Wuorinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ant-Wuoristen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 31

v. 2015 44

v. 2018 48

v. 2020 47

v. 2022 45

v. 2023 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ant-Wuorinen on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ant-Wuorinen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ant-Wuorinen on melko pitkä nimi.

Ant-Wuorinen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ant-Wuorinen on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ант-Вуоринен ("Ant-Vuorinen") tarkoittaa nimeä Ant-Wuorinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. And=Woorin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ant-Wuorinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anto Ant-Wuorinen tai Antonia Ant-Wuorinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ant-Wuorinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ant-Wuorinen, Finland.

©Tuomas Salste