Antinniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Antinniemi

Antinniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Antinniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 40

v. 2019 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Antinniemi on sijalla 13 858. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Antinniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Antinniemi

Antinniemi (paikannimi)Antinniemi (karttanimi)

Antinniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Antinniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Antinniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Antinniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Antinniementie, Antinniemi, Antinniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Антинниеми ("Antinnijemi") tarkoittaa nimeä Antinniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Andinniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Antinniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anto Antinniemi tai Antonia Antinniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Antinniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Antinniemi, Finland.

©Tuomas Salste