Antinniemi: Sukunimi-info

Antinniemi

Tietoja sukunimestä Antinniemi

Antinniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Antinniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 40

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Antinniemi on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Antinniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Antinniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Antinniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Antinniemi

Antinniemi
(paikannimi)
Antinniemi Karjalassa
(karttanimi)

Antinniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Antinniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Antinniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Antinniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Antinniementie, Antinniemi, Antinniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Антинниеми ("Antinnijemi") tarkoittaa nimeä Antinniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Andinniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Antinniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anto Antinniemi tai Antonia Antinniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Antinniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Antinniemi, Finland.

©Tuomas Salste