Anttikoski: Sukunimi-info

Anttikoski

Tietoja sukunimestä Anttikoski

Anttikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Anttikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 70

v. 2016 71

v. 2017 71

v. 2018 69

v. 2019 68

v. 2020 68

v. 2021 68

v. 2022 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Anttikoski on sijalla 9 047. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Anttikoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Anttikoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Anttikoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Anttikoskia on 68.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Anttikoskia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Anttikosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Anttikoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Anttikoski

Anttikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Anttikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Anttikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Anttikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Anttikoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Анттикоски tarkoittaa nimeä Anttikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Antikoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Anticoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Anttikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Antti Anttikoski tai Antonia Anttikoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Anttikoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Anttikoski, Finland.

©Tuomas Salste