Anturaniemi: Sukunimi-info

Anturaniemi

Tietoja sukunimestä Anturaniemi

Anturaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Anturaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 31

v. 2020 31

v. 2022 32

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Anturaniemi on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Anturaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Anturaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Anturaniemi

Anturaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Anturaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Anturaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Anturaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Anturaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Антураниеми ("Anturanijemi") tarkoittaa nimeä Anturaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Anduraniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Anturaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anto Anturaniemi tai Antonia Anturaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Anturaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Anturaniemi, Finland.

©Tuomas Salste