Apajalahti: Sukunimi-info

Apajalahti

Tietoja sukunimestä Apajalahti

Apajalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Apajalahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2014 79

v. 2016 82

v. 2018 83

v. 2020 82

v. 2022 83

v. 2023 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Apajalahti on sijalla 7 665. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710.

Apajalahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Apajalahti on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Apajalahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Apajalahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Apajalahti

Apajalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Apajalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Apajalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Apajalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Apajalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Апаялахти tarkoittaa nimeä Apajalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Apaialachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Apajalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Apajalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Apajalahti, Finland.

©Tuomas Salste