Arajuuri: Sukunimi-info

Arajuuri

Tietoja sukunimestä Arajuuri

Arajuuri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Arajuurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arajuuri on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Arajuuri ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Arajuuri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Arajuuri on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Arajuuret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Arajuuren kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Араюури tarkoittaa nimeä Arajuuri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Arajūri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Araiurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Arajuuri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ara Arajuuri.

Samankaltaisia nimiä kuin Arajuuri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arajuuri, Finland.

©Tuomas Salste