Arhippainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Arhippainen

Arhippainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Arhippaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 73

v. 2016 71

v. 2017 72

v. 2018 72

v. 2019 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arhippainen on sijalla 8 522. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Arhippainen on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1934
Yritykset
perust. –1983

Sana Arhippainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Архиппайнен tarkoittaa nimeä Arhippainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Arhipainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arhippain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Arhippainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arho Arhippainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Arhippainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arhippainen, Finland.

©Tuomas Salste