Arhippainen: Sukunimi-info

Arhippainen

Tietoja sukunimestä Arhippainen

Arhippainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Arhippaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 73

v. 2016 71

v. 2018 72

v. 2020 74

v. 2022 74

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arhippainen on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460.

Verrattuna muihin sukunimiin Arhippainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1966

Vuosina 1959–1966 kuolleet Arhippaiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Arhippaisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Arhippainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1934
Yritykset
perust. –1983

Sana Arhippainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Архиппайнен tarkoittaa nimeä Arhippainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Arhipainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arhippain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Arhippainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arho Arhippainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Arhippainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arhippainen, Finland.

©Tuomas Salste