Arimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Arimo

Arimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Arimojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 23

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arimo on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Arimo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Arimo on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Arimo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Arimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Arimontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Arimo

Arimo on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Arimo oli yhtenä etunimenä 707 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 000:s mies oli etunimeltään Arimo. Juuri etunimenä Arimo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (601 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (106).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аримо tarkoittaa nimeä Arimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ari Arimo tai Arina Arimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Arimo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Arimo, Finland.

©Tuomas Salste