Arkko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Arkko

Arkko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Arkkojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 251 max

v. 1985 245

v. 2014 292

v. 2015 295

v. 2016 294

v. 2017 298

v. 2018 299

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arkko on noin sijalla 2 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1921

Arkkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Arkon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Arkkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (9 henkeä), Helsinki (5) sekä Hirvensalmi (5). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Arkko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. –2011

Sana Arkko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Arkko osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Arkko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Arkonkuja, Arkontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Arkko

Arkko on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Arkko oli yhtenä etunimenä 14 miehellä. Sukunimenä Arkko on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 299 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Arkot ulkomailla

Ruotsissa Arkko oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аркко tarkoittaa nimeä Arkko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arcå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Arkko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Arkko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Arkko, Finland.

©Tuomas Salste