Ärmänen: Sukunimi-info

Ärmänen

Tietoja sukunimestä Ärmänen

Ärmänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ärmästen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ärmänen on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ärmänen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ärmänen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1928
Yritykset
perust. 1979–1998

Sana Ärmänen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрмянен ("Ermjanen") tarkoittaa nimeä Ärmänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ermenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ärmäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ärmänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Armanen tai Aermaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ärmänen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ärmänen, Finland.

©Tuomas Salste